Bloemkoolcurry

Deze topper uit India doet het perfect als je een etentje hebt: het is gezond, vegetarisch én superlekker!

375 kcal

25 min. bereiden

3.3/5

(272)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 6 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 2 vastkokende aardappelen

    vastkokende aardappelen

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 2 eetlepel milde currypasta

    milde currypasta

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 1 bloemkool

    bloemkool

  • 100 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 200 ml kraanwater

    kraanwater

  • 100 ml milde yoghurt

    milde yoghurt

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

Gezond eten in het voorjaar - Gezond eten in het voorjaar

Aan de slag

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelen 4 min. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Schep de paprika, bloemkool en aardappelen door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water aan het mengsel toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15 min. zachtjes doorkoken, roer af en toe.

  2. Pel de eieren en halveer ze. Warm de eieren de laatste 2 min. mee. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Haal de curry van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de curry met de koriander.

  • Ei koken

    Instructievideo - 01:51 min.

Wat vond je van dit recept?

Bloemkoolcurry

Deze topper uit India doet het perfect als je een etentje hebt: het is gezond, vegetarisch én superlekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig