Bloemkoolcurry met pappadums
Hollandse bloemkool en aardappelen veranderen in een halfuur in exotisch Indiaas.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 3 vastkokende aardappelen
- 350 g vegetarische roerbakblokjes (schaaltje a 175 g)
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 el milde Indiase currypasta (pot a 283 g)
- 400 g tomatenblokjes (blik 400 g)
- 200 ml kokosmelk
- 100 g pappadums naturel
- ½ zakje verse koriander (zakje a 15 g)
Advertentie
Bereiden
- Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de roerbakstukjes 3 min. Voeg de aardappels toe en bak 1 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
- Voeg de tomaten, kokosmelk en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 10 min. zachtjes koken. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak de pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in de hete olie.
- Laat de papadums uitlekken op keukenpapier. Knip de koriander gijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout. Bestrooi de curry met koriander en serveer met de pappadums.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Bloemkoolcurry met pappadums
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkoolcurry met pappadums
- 1 bloemkool
- 3 vastkokende aardappelen
- 350 g vegetarische roerbakblokjes
- 45 ml zonnebloemolie
- 2 el milde Indiase currypasta
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de roerbakstukjes 3 min. Voeg de aardappels toe en bak 1 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
- 400 g tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 55 ml zonnebloemolie
- 100 g pappadums naturel
Voeg de tomaten, kokosmelk en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 10 min. zachtjes koken. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak de pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in de hete olie.
- ½ zakje verse koriander
Laat de papadums uitlekken op keukenpapier. Knip de koriander gijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout. Bestrooi de curry met koriander en serveer met de pappadums.