Aardappelschotel met prei, champignons en gehakt
Is het een preischotel? Is het een gehaktschotel? Het is het beste van twee werelden!
725 kcal
20 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
2 el
300 g
1 el
400 g
400 g
390 g
100 g
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 week 44 - 2013 week 44
januari 2020 - januari 2020
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook 6 min. in water met eventueel zout, giet af en laat iets afkoelen.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt met de kruiden op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en roerbakgroente toe en bak 3 min.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de helft van de Aardappel Anders, het gehaktmengsel en de rest van de Aardappel Anders erover. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
- variatietipLiever vegetarisch? Vervang het rundergehakt door 350 g vegetarisch fijngehakt. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Aardappelschotel met prei, champignons en gehakt
Is het een preischotel? Is het een gehaktschotel? Het is het beste van twee werelden!

hoofdgerecht
4 personen
725 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook 6 min. in water met eventueel zout, giet af en laat iets afkoelen.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt met de kruiden op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en roerbakgroente toe en bak 3 min.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de helft van de Aardappel Anders, het gehaktmengsel en de rest van de Aardappel Anders erover. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
variatietip:Liever vegetarisch? Vervang het rundergehakt door 350 g vegetarisch fijngehakt. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappel
2 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
1 el Italiaanse gehaktkruiden
400 g gesneden prei
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
390 g Aardappel Anders bacon ui
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)




