bewaar
Ovenschotel met gehakt en groente
Ovenschotel met gehakt en groente
bewaar

Ovenschotel met gehakt en groente

Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
399waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

vastkokende aardappel

1

middelgrote ui

250 g

winterpeen

2

preien

2 el

traditionele olijfolie

400 g

rundergehakt

400 g

tomatenblokjes in blik

150 g

pittige geraspte kaas 45+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de wortel en tomaten toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

bewaartipInvriezen? Laat het gerecht helemaal afkoelen, schep in een diepvriesdoos en zet afgedekt in de vriezer. Laat vóór het opwarmen volledig ontdooien in de koelkast.

algemeenOvenschotel met gehakt en prei; uitje erin, kaas eroverheen… Dat is het lievelingsgerecht van voetballer Giovanni van Bronckhorst. 'Mijn vrouw Marieke kan dit gerecht heel lekker maken.'

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.