Penne met tomaat en broccoli
Penne met tomaat en broccoli
bewaar
bewaar

Penne met tomaat en broccoli

20 min. bereiden
77waarderingen

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Voeg de tomaten, kruiden en 75-100 ml water toe en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel pittig op smaak met peper. Snijd de olijven in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Giet de pasta af, verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus erop en verdeel de broccoliroosjes en olijven en verbrokkel de kaas erover.

bereidingstipKindersaus: voor kinderen kunt u een groentesaus pureren, dan eten ze ongemerkt hun groenten op.
algemeenSupergroente: wist u dat een portie broccoli van 200 g evenveel calcium levert als een glas melk en drie keer zoveel ijzer (3 mg) als een sneetje volkorenbrood? Per dag heeft u gemiddeld 10-15 mg ijzer nodig. Ook zit broccoli barstensvol vitamine C. Gebruik niet alleen de roosjes, maar snijd ook de stelen in stukjes en bereid deze mee.
variatietipKleurrijk genieten: groene of witte groenten leveren andere vitamines, mineralen en bioactieve stoffen dan bijvoorbeeld rode of oranje groenten. Varieer daarom elke dag royaal met kleur, dan krijgt u van alles voldoende binnen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne met tomaat en broccoli

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig