Vispakketjes met sinaasappel
235 kcal
20 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2
1
250 g
2 takjes
1 teentje
1
1
100 ml
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 06 - Holland op z'n best
Schaaf de aardappelen met een dunschiller in de lengte van boven naar beneden. Snijd de sinaasappel in plakken. Verwarm de oven voor op 225 °C. Scheur 4 vellen aluminiumfolie af van 60 cm en vouw elk vel dubbel. Plaats 2 vellen op het werkvlak en leg in het midden van elk vel het aardappelschaafsel. Leg de vis erop met de tijm en bestrooi met de knoflook en peper en zout. Beleg dan met de wortel, ui en de sinaasappelplakjes. Plaats de andere 2 dubbelgevouwen vellen folie erop en vouw 3 zijkanten enkele malen om zodat er een zakje ontstaat. Schenk nu voorzichtig de bouillon erbij en vouw de pakketjes helemaal dicht. Laat ze in de oven in 15 min. gaar worden.
Vispakketjes met sinaasappel

hoofdgerecht
2 personen
235 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Schaaf de aardappelen met een dunschiller in de lengte van boven naar beneden. Snijd de sinaasappel in plakken. Verwarm de oven voor op 225 °C. Scheur 4 vellen aluminiumfolie af van 60 cm en vouw elk vel dubbel. Plaats 2 vellen op het werkvlak en leg in het midden van elk vel het aardappelschaafsel. Leg de vis erop met de tijm en bestrooi met de knoflook en peper en zout. Beleg dan met de wortel, ui en de sinaasappelplakjes. Plaats de andere 2 dubbelgevouwen vellen folie erop en vouw 3 zijkanten enkele malen om zodat er een zakje ontstaat. Schenk nu voorzichtig de bouillon erbij en vouw de pakketjes helemaal dicht. Laat ze in de oven in 15 min. gaar worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 aardappelen
1 sinaasappel
250 g kabeljauwfilet
2 takjes tijm
1 teentje knoflook
1 winterpeen
1 rode ui
100 ml kippenbouillon




