Gestoofd konijn met tomatenjus
Gestoofd konijn met tomatenjus

Gestoofd konijn met tomatenjus

1 uur 50 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

konijn

4

trostomaten

6 tenen

knoflook

25 g

roomboter

3 eetlepels

olijfolie

versgemalen peper

1 dl

medium dry sherry

1 pot

wildfond

4 takjes

tijm

Aan de slag

1

(Konijn ca. 30 minuten van te voren op kamertemperatuur laten komen.) Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. In vieren snijden, binnenste in zeef scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Boven kom vocht uit binnenste van tomaten wrijven. Met platte kant van mes tenen knoflook pletten.

2

In grote braadpan boter en olijfolie verhitten. Konijn bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken. Op bord leggen. In bakvet tenen knoflook even aanfruiten. Helft van tomaatblokjes even meebakken. Sherry en tomatenvocht toevoegen en ca. 3 minuten laten inkoken. Wildfond en tijm toevoegen en aan de kook brengen. Konijn in jus leggen en met deksel schuin op pan in ca. 1 1/2 uur heel zachtjes gaar stoven. Schaal en vier borden voorverwarmen. Konijn in schaal leggen en (in warme oven van 100 °C of onder aluminiumfolie) warm houden. Op hoog vuur jus tot helft inkoken. Jus boven andere pan zeven, rest van tomaatblokjes erdoor roeren. Konijn over warme borden verdelen en jus erover scheppen. Serveren met pasta of aardappelpuree en sperziebonen.