Griekse groenteburger met komkommersalade

Advertentie
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 Griekse burgers (groenteburgers)
- 100 ml volle yoghurt
- 1 theelepel gedroogde munt (of fijngesneden verse)
- 4 broodjes ((bruin) opengesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes, de andere helft in dunne plakjes. Houd blokjes en plakjes gescheiden, bestrooi alles met zout en peper en laat even staan. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de groenteburgers volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de komkommerblokjes om met de yoghurt en de munt. Besprenkel de broodjes met de rest van de olie. Leg op elk broodje eerst wat plakjes komkommer en daarna de groenteburger. Verdeel de komkommersalade over de burger en serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g