bewaar
Paddenstoelen met zachte blauwaderkaas
Paddenstoelen met zachte blauwaderkaas
bewaar

Paddenstoelen met zachte blauwaderkaas

10 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

6 personen

200 g

paddenstoelen voor pasta

100 g

gorgonzola

7½ g

verse peterselie

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Halveer de grotere paddenstoelen. De bijgeleverde kruiden gebruik je niet. Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.

2

Verhit in een gourmetpannetje een beetje olijfolie en bak telkens 1 el paddenstoelen tot ze verkleuren en zacht worden. Breng op smaak met peper en zout. Leg 2-3 blokjes gorgonzola op de paddenstoelen en laat ze zachtjes smelten. Bestrooi de paddenstoelen met wat peterselie.

algemeenHoudt u niet van blauwaderkaas? Vervang de gorgonzola dan door zachte geitenkaas, bijv. Bettine Blanc.