Fon­due met ro­que­fort en ro­de port

(31) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 31

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon (kaasfonduepan)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuizen en besprenkel de partjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de vijgen in partjes en de bleekselderij in de lengte in drie smalle stukken (halveer deze stukken eventueel). Haal de blaadjes witlof los. Verwarm de slagroom en laat hierin de roquefort al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de melk erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met de port en roer dit door het kaasmengsel. Laat 2-3 minuten doorkoken en breng het geheel op smaak met (zout en) peper. Zet de kaasfondue op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de aan een vork geprikte stukken vijg, peer, bleekselderij en witlof in de fondue.
  2. Het geheime ingrediënt om klonten in de fondue tegen te gaan: een klein beetje citroensap!

Tip:

De Zwitsers - die de kaasfondue hebben uitgevonden - drinken vaak thee bij dit gerecht. De warme drank zorgt ervoor dat de kaas niet stolt in de maag.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.