Risottotomaatjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 x 6 middelgrote tomaten (gewassen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 200 g risottorijst
- 2 theelepels gedroogde dragon
- 1 pot gevogeltefond (380 ml)
- 150 g pittige kaas (geraspt)
Keukenspullen
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd van elke tomaat het kapje af en hol 'm uit. Verhit de olie en fruit de sjalot hierin. Voeg de risottorijst en dragon toe en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten. Zet de uitgeholde tomaten dicht tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal en vul ze met de rijst. Lepel de fond op de tomaten (er mag ook fond tussen de tomaten) en verdeel de kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de tomaten in 30 minuten gaar worden.
Tip:
Wil je dit gerecht alvast bereiden? Laat de gare tomaten dan afkoelen en bewaar ze tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de tomaten 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 115 g
- vet 14 g