Groentetajine met gegrild vlees
Groentetajine met gegrild vlees

Groentetajine met gegrild vlees

Er bestaan honderden varianten van de Marokkaanse tajine, maar deze variant met gegrild vlees is wel héél lekker.

30 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

aubergines

2

courgette

3 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

2

grote uien

1 tl

korianderpoeder

1 tl

komijn (djinten)

1 tl

zout

800 g

tomatenblokjes

400 g

kikkererwten in blik

4

kipbraadworsten

8

lamskoteletten

Dit heb je nodig

  • tajine of braadpan

Er bestaan honderden varianten van de Marokkaanse tajine, maar deze variant met gegrild vlees is wel héél lekker.

Aan de slag

1

Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden. Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt.

2

Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Schep de courgette, uien en knoflook bij de aubergine in de tajine. Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, het zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.

3

Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 min. aan elke zijde bruin.

tip

bereidingstipGeen pan die groot genoeg is om de lamskoteletjes en de worstjes tegelijk te grillen? Gril de worstjes eerst en houd ze op 70 °C warm in de oven.