Wortelstamppot
Wortelstamppot

Wortelstamppot

De vegetarische variant van de Hollandse hutspot. Zonder worst, mét tofu.

35 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

perssinaasappel

750 g

tofu

3

bosuien

1 kg

winterpeen

1 kg

vastkokende aardappel

1 teen

knoflook

4 el

zoute sojasaus

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

De vegetarische variant van de Hollandse hutspot. Zonder worst, mét tofu.

Aan de slag

1

Rasp de schil van de sinaasappel. Dep de tofu droog en snijd die in plakken. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de winterpeen in stukken. Schil en snijd de aardappel in stukken. Kook de winterpeen, aardappels en de helft van de sinaasappelrasp in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.

2

Pers de sinaasappel uit en roer het sap, de rest van de rasp, de sojasaus en knoflook tot een saus. Halveer elke plak tofu en leg de plakken in de saus en marineer ze 10 min. Neem de plakken tofu uit de saus, dep ze droog en smeer ze in met een 1/4 olie. Verhit de grilpan en gril de tofu in 5 min. per kant gaar. Laat de saus waarin de tofu is gemarineerd op hoog vuur 2-3 minuten inkoken.

3

Giet het peen-aardappelmengsel af en stamp het fijn met de rest van de olie en de helft van de bosuiringetjes. Verdeel de stamppot over vier borden, leg er een plak gegrilde tofu naast en druppel er wat saus over. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.