Herfststamppotje met appel en wortel
Alle herfstkleuren komen terug in deze stamppot van wortel, appel, ui en kerrie.

Advertentie
Ingrediënten
- 750 g winterpenen
- 800 g vastkokende aardappelen (zak)
- 2 Elstar appels (variaties mogelijk)
- 2 uien
- 30 g verse peterselie (zakje)
- 4 el traditionele olijfolie
- ½ tl kerriepoeder
- 180 g kaasburgers (schaal)
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en wortels. Snijd de wortels in stukken en doe ze met de aardappelen in laag water in een diepe pan. Voeg naar smaak zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook op matig vuur met de deksel op de pan 20 min. zachtjes. Giet af.
- Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en appel 5-8 min tot de appel zacht is. Voeg de kerrie toe en bak 30 sec. mee. Verhit de rest van olie in de koekenpan en bak hier de kaasburgers om en om bruin.
- Voeg het appelmengsel en de peterselie aan de afgegoten aardappel-wortelmengsel toe en stamp fijn. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kaasburgers ernaast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 600 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Herfststamppotje met appel en wortel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Herfststamppotje met appel en wortel
- 750 g winterpenen
- 800 g vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en wortels. Snijd de wortels in stukken en doe ze met de aardappelen in laag water in een diepe pan.
Voeg naar smaak zout toe.
Breng op hoog vuur aan de kook. Kook op matig vuur met de deksel op de pan 20 min. zachtjes. Giet af.
- 2 Elstar appels
- 2 uien
- 30 g verse peterselie
Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
- ½ tl kerriepoeder
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en appel 5-8 min tot de appel zacht is. Voeg de kerrie toe en bak 30 sec. mee.
- 2 el traditionele olijfolie
- 180 g kaasburgers
Verhit de rest van olie in de koekenpan en bak hier de kaasburgers om en om bruin.
Voeg het appelmengsel en de peterselie aan de afgegoten aardappel-wortelmengsel toe en stamp fijn. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de kaasburgers ernaast.