Stamp­pot ro­de­kool met wor­tel

Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes.

(222) waardeer
hollands hoofdgerecht Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes. 4 personen
3 222

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper of Hackit

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de peen, kool en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor.
  4. Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.
video

Kool snij­den

instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot rodekool met wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot ro­de­kool met wor­tel

1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

2
  • 250 g winterpeen
  • ½ krop rodekool

Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.

3
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 150 ml kraanwater
  • 2 el rodewijnazijn

Verhit de olie in een wok en roerbak de peen, kool en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit.

4
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g vegetarische balletjes

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.

5
  • 150 ml magere melk

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor.

6
  • 40 g verse selderij
  • 100 g blanke rozijnen

Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.