Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.
- algemeenDit recept is voor 2x 4 personen. U kunt de helft invriezen. Schep de helft van de soep in een grote diepvriesbak en vul die tot 2-3 centimeter onder de rand (tijdens het invriezen zet vloeistof uit). Sluit de bak af en vries 'm in. Bevroren soep kan twee maanden worden bewaard. Ontdooi de soep in de koelkast voor je 'm opnieuw verwarmt. Deze hoeveelheid soep is voldoende voor 2 x 4 personen.
- algemeenMinder pittig? Gebruik dan 1 eetlepel chilipoeder.
- algemeenLiever geen vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes. En gebruik groentebouillontabletten in plaats van vleesbouillon.
Gerelateerde recepten
Pittige winterse groentesoep

hoofdgerecht
4 personen
225 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.
algemeen:Dit recept is voor 2x 4 personen. U kunt de helft invriezen. Schep de helft van de soep in een grote diepvriesbak en vul die tot 2-3 centimeter onder de rand (tijdens het invriezen zet vloeistof uit). Sluit de bak af en vries 'm in. Bevroren soep kan twee maanden worden bewaard. Ontdooi de soep in de koelkast voor je 'm opnieuw verwarmt. Deze hoeveelheid soep is voldoende voor 2 x 4 personen.
algemeen:Minder pittig? Gebruik dan 1 eetlepel chilipoeder.
algemeen:Liever geen vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes. En gebruik groentebouillontabletten in plaats van vleesbouillon.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bloemkool
25 g boter
1 grote ui
300 g winterwortel
300 g prei
2 afgestreken eetlepels chilipoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
1 blik tomatenblokjes
5 vleesbouillontabletten
500 g rundergehakt