Groentetaart
Maak de quiche in een cakevorm zodat je hem gemakkelijk in plakken snijdt en meeneemt naar jouw picknickkleed.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 el tarwebloem
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 175 g koelverse bloemkoolroosjes
- 300 g koelverse broccoliroosjes
- 2 tomaten
- 4 middelgrote eieren
- 150 ml verse slagroom
- 125 g geraspte jonge kaas
- ¼ zakje verse tijm
- ½ zakje verse koriander
Keukenspullen
- rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar op het aanrecht en rol ze uit tot een rechthoekige lap. Bekleed de ovenschaal met het deeg.
- Kook de bloemkool met de broccoli 5 min. in een klein laagje water met zout en giet af. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Verdeel de bloemkool, broccoli en tomaat over de deegbodem.
- Klop de eieren los en roer de slagroom, kaas, tijmblaadjes, koriander, zout en peper erdoor. Schenk het ei-roommengsel over de groenten. Bak de groentetaart in de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 5 min. afkoelen, zodat hij stevig blijft.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 575 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Groentetaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentetaart
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 el tarwebloem
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 175 g koelverse bloemkoolroosjes
- 300 g koelverse broccoliroosjes
Kook de bloemkool met de broccoli 5 min. in een klein laagje water met zout en giet af.
- 2 tomaten
Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Verdeel de bloemkool, broccoli en tomaat over de deegbodem.
- 4 middelgrote eieren
- 150 ml verse slagroom
- 125 g geraspte jonge kaas
- ¼ zakje verse tijm
- ½ zakje verse koriander
Klop de eieren los en roer de slagroom, kaas, tijmblaadjes, koriander, zout en peper erdoor.
Schenk het ei-roommengsel over de groenten. Bak de groentetaart in de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar.
Laat de taart voor het aansnijden 5 min. afkoelen, zodat hij stevig blijft.