Hartige taart met zalm

Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

590 kcal

15 min. bereiden, 1 uur oventijd, 20 min. wachten

4.1/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

    diepvries roomboterbladerdeeg

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 450 gram macaroni-spaghettigroente

    macaroni-spaghettigroente

  • 25 gram verse bieslook

    verse bieslook

  • 4 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 50 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 250 gram warmgerookte zalmfilets

    warmgerookte zalmfilets

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • blindbakvulling


2007 week 14-15 - 2007 week 14-15

februari 2020 - februari 2020

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, snijd het overtollige deeg af. Bekleed het bladerdeeg met een vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk en de helft van de bieslook los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes.

  4. Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in ca. 35 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.

  • bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Bakvormen bekleden

    Instructievideo - 02:06 min.

Wat vond je van dit recept?

Hartige taart met zalm

Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig