Hollandse maaltijdsalade
Warme champignons, knapperige sla: passen perfect bij elkaar.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 250 g champignons
- 2 trostomaten
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g magere varkensreepjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 el Franse mosterd
- 100 g eikenbladslamelange
- 1 brood (naar keuze)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in ringen. Maar de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de tomaten in parten. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
- Voeg de uienringen en champignons toe en roerbak nog 4 min. Roer de tijm en de mosterd erdoor. Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de sla en de tomaat op een schaal. Schep het vlees met de groenten erop. Serveer met het brood.

Snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 915 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Hollandse maaltijdsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse maaltijdsalade
- 2 rode uien
- 250 g champignons
- 2 trostomaten
Snijd de uien in ringen. Maar de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de tomaten in parten.
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g magere varkensreepjes
Voeg de uienringen en champignons toe en roerbak nog 4 min.
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 el Franse mosterd
Roer de tijm en de mosterd erdoor. Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g eikenbladslamelange
- 1 brood
Leg de sla en de tomaat op een schaal. Schep het vlees met de groenten erop. Serveer met het brood.