Tandoorikip en groenten met pappadums

Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaaltje kipfilet (ca. 400 g)
- 1 pakket Indiase kip tandoori (660 g)
- 1 eetlepel olie
- 200 ml olie om te frituren
- 1 zak Parijse worteltjes (300 g)
- 1 zak bloemkoolroosjes (diepvries, 350 g)
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 10 eetlepels kookroom (light (a 250 ml))
- 1 doosje pappadums naturel (10 stuks)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip in blokjes snijden. Marinademix met 1 el olie en blokjes kip mengen. 5-10 min. laten trekken. Rijst (uit pakket) volgens gebruiksaanwijzing koken. Wortel en bloemkool in diepe pan met 1/2 l water en kerrie aan de kook brengen en 5 min. koken. Afgieten. Koekenpan of wok verhitten, hierin gemarineerde kip (droog) in 8 min. bakken. 600 ml water, sausmix en room toevoegen en goed roeren. Groenten toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes doorkoken. Ondertussen in ruime koekenpan olie verhitten. Een pappadum in olie leggen, met spatel plat drukken en 2-3 sec. bakken. Direct op keukenpapier leggen, goed droogdeppen en rest pappadums bakken. Tandoorikip en groentecurry op 4 borden scheppen en knapperige pappadums erbij geven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 833 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 127 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g