Hartig mascarponetaartje
Chefwaardig vega voorgerecht met verse munt en pijnboompitten.
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met de poedersuiker, de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Splits 1 ei en kneed de eierdooier met koud water goed door het deeg. Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroen. Snijd de munt in reepjes. Roer de mascarpone los met de citroenrasp, Parmezaanse kaas, munt, de rest van de eieren en zout en peper.
Verdeel het deeg in stukken gebaseerd op het aantal personen en rol ze uit tot dunne ronde lappen. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de zijkanten aan en snijd het overtollige deeg weg. Schep de mascarpone erop en strijk de vulling uit. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Dek ze halverwege af met aluminiumfolie. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Hartig mascarponetaartje
Chefwaardig vega voorgerecht met verse munt en pijnboompitten.
voorgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met de poedersuiker, de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg. Splits 1 ei en kneed de eierdooier met koud water goed door het deeg. Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de citroen. Snijd de munt in reepjes. Roer de mascarpone los met de citroenrasp, Parmezaanse kaas, munt, de rest van de eieren en zout en peper.
Verdeel het deeg in stukken gebaseerd op het aantal personen en rol ze uit tot dunne ronde lappen. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de zijkanten aan en snijd het overtollige deeg weg. Schep de mascarpone erop en strijk de vulling uit. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Dek ze halverwege af met aluminiumfolie. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g tarwebloem
50 g poedersuiker
60 g ongezouten roomboter
3 middelgrote eieren
1 el koud water
1 citroen
250 g mascarpone
75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el verse munt
50 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm)
aluminiumfolie