Pittige bloemkoolstamppot met tonijn

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 zak aardappels (tafel, 800 g)
- 2 kleine rode pepers
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 zakjes tonijn (met French dressing (a 85 g))
- 1 zakje verse bieslook (25 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes snijden. Aardappelen in grote pan in laagje water met zout aan de kook brengen. Na 5 min. bloemkool toevoegen en samen in nog ca. 10 min. gaarkoken. Rode pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in zeer smalle reepjes snijden. Uien en knoflook schillen en fijnsnijden. In koekenpan olie verhitten en hierin rode peper en ui 3 min. bakken. Knoflook en kerriepoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Tonijn in kleine stukjes verdelen. Bloemkool bij aardappelen doen, uimengsel toevoegen en samen grof stampen. Helft bieslook erboven knippen en met tonijn erdoor scheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Goed doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen. Rest bieslook erboven fijnknippen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 458 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 48 g
- vet 22 g