Broccolistamppot met pittige tonijn

Voor deze broccolistamppot lieten we ons voor de tonijn inspireren door bakkeljauw. Lekker pittig en vol smaak dankzij tomatenpuree, selderij en een pepertje. En... hij is ook nog eens gezond!

575 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 30 min. oventijd

pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de ontdooide broccoli toe.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de selderij fijn. Verwijder de zaadlijsten van de adjuma-peper en snijd fijn. Giet de tonijn af, maar bewaar de olie.

  3. Verhit de tonijnolie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de ui en adjuma-peper 6-8 min. Voeg de tomaten puree toe en bak 3 min. mee. Voeg de tonijn en de helft van de selderij toe en breng op smaak met peper.

  4. Giet de aardappelen en broccoli af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp tot een puree. Schep de rest van de selderij erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden en schep de pittige tonijn erop.

  • kookstaptipLiever iets milder? Gebruik dan de helft van de adjuma-peper of laat deze helemaal weg.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Broccolistamppot met pittige tonijn

Voor deze broccolistamppot lieten we ons voor de tonijn inspireren door bakkeljauw. Lekker pittig en vol smaak dankzij tomatenpuree, selderij en een pepertje. En... hij is ook nog eens gezond!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig