Basisrecept klassieke mosselen
Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.
850 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 kg verse mosselen
verse mosselen
1 prei
prei
1 wortel
wortel
4 eetlepel verse platte peterselie
verse platte peterselie
250 ml visbouillon van tablet
visbouillon van tablet
50 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
3 eetlepel mayonaise
mayonaise
3 eetlepel volle yoghurt
volle yoghurt
1 teen knoflook
knoflook
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2007 nr. 10 - Zo klaar! lekker koken kan zó simpel zijn
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.
Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.
Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.
- combinatietipLekker met knoflooksaus en stokbrood.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Basisrecept klassieke mosselen
Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

hoofdgerecht
2 personen
850 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.
Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.
Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.
combinatietip:Lekker met knoflooksaus en stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 kg verse mosselen
1 prei
1 wortel
4 el verse platte peterselie
250 ml visbouillon van tablet
50 g ongezouten roomboter
3 el mayonaise
3 el volle yoghurt
1 teen knoflook




