Basisrecept klassieke mosselen

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

850 kcal

15 min. bereiden

3.1/5

(167)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 kg verse mosselen

    verse mosselen

  • 1 prei

    prei

  • 1 wortel

    wortel

  • 4 eetlepel verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 250 ml visbouillon van tablet

    visbouillon van tablet

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 3 eetlepel mayonaise

    mayonaise

  • 3 eetlepel volle yoghurt

    volle yoghurt

  • 1 teen knoflook

    knoflook

Aan de slag

  1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

  2. Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.

  3. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.

  4. Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.

  • combinatietipLekker met knoflooksaus en stokbrood.
  • Mosselen maken

    Instructievideo - 04:50 min.

Wat vond je van dit recept?

Basisrecept klassieke mosselen

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig