Basisrecept klassieke mosselen
Basisrecept klassieke mosselen

Basisrecept klassieke mosselen

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

15 min. bereiden
160waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

verse mosselen

1

prei

1

wortel

4 el

verse platte peterselie

250 ml

visbouillon van tablet

50 g

ongezouten roomboter

3 el

mayonaise

3 el

volle yoghurt

1 teen

knoflook

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

Aan de slag

1

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

2

Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.

3

Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.

4

Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.

tip

combinatietipLekker met knoflooksaus en stokbrood.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.