Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de olie in een ruime pan en bak de bosui 1 minuut (houd 1 bosui apart). Leg de mosselen op de bosui. Meng de kokosmelk met de tikka masalasaus en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met geslotendeksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen met de achtergehouden stukjes bosui.
- algemeenLekker met ovenwarm naanbrood of krokante (mini)pappadums.
Gerelateerde recepten
Indiase mosselen

hoofdgerecht
2 personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de olie in een ruime pan en bak de bosui 1 minuut (houd 1 bosui apart). Leg de mosselen op de bosui. Meng de kokosmelk met de tikka masalasaus en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met geslotendeksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen met de achtergehouden stukjes bosui.
algemeen:Lekker met ovenwarm naanbrood of krokante (mini)pappadums.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 kg mosselen
1 eetlepel olie
2 zakjes bosuitjes
400 ml kokosmelk
½ pot tikka masalasaus