Smeuïge spaghetti carbonara

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 3 middelgrote eieren
- 100 g belegen kaas
- 125 ml verse slagroom
- 8 plakjes bakbacon (vleeswaren)
- 15 g verse peterselie
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ca. 8 min. beetgaar. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Rasp de kaas grof. Meng in een grote kom de eidooiers met de slagroom en de helft van de kaas. Bestrooi met peper.
- Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de plakken bacon op matig vuur knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Giet de pasta af en meng direct door het eimengsel in een kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van kaas door de pasta en het eimengsel. Verdeel de pasta over warme borden en leg de bacon erop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Smeuïge spaghetti carbonara
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Smeuïge spaghetti carbonara
- 400 g spaghetti
Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ca. 8 min. beetgaar.
- 3 middelgrote eieren
- 100 g belegen kaas
Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Rasp de kaas grof.
- 125 ml verse slagroom
Meng in een grote kom de eidooiers met de slagroom en de helft van de kaas. Bestrooi met peper.
- 8 plakjes bakbacon
Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de plakken bacon op matig vuur knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken.
- 15 g verse peterselie
Giet de pasta af en meng direct door het eimengsel in een kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van kaas door de pasta en het eimengsel.
Verdeel de pasta over warme borden en leg de bacon erop.