Boontjessalade

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg sperziebonen (schoongemaakt)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (in dunne halve ringen)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge (met citroenaroma (fles a 250 ml))
- 1 pot Taggia-olijven (180 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de sperziebonen in een ruime pan water met zout 3-4 minuten (ze moeten nog knapperig zijn). Giet de bonen af, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bewaar ze tot verder gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote wok. Roerbak hierin de ui lichtbruin, voeg de boontjes en de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten. Haal de boontjes uit de pan, breng op smaak met citroenolie, zout, peper en de olijven.
Tip:
Snijd alleen het harde stukje van de sperzieboon en laat het sierlijke topje zitten: ziet er prachtig uit, smaakt even lekker en het vermindert het dopwerk met de helft!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 85 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 4 g
- vet 7 g