Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas
Bij deze robuuste salade heeft ieder ingrediënt een andere bite en dat maakt elke hap verrassend.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g verse haricots verts
- 3 el traditionele olijfolie
- 750 g pomrissolies
- 400 g artisjokharten in blik
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
- 100 g ongezouten cashewnoten
- 1½ el wittewijnazijn
- 2 tl Franse mosterd
- 1 el walnotenolie
- 200 g gemengde friseesla
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Maak de haricots verts schoon, halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de boontjes met koud water af en laat ze uitlekken. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan bak de aardappelblokjes in ca. 20 min. al omscheppend bruin en gaar.
- Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de cashewnoten snel lichtbruin. Schep op keukenpapier. Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie en (voor 4 personen) 3 eetlepels gekruide olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een grote kom de sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van kaasblokjes en de helft van cashewnoten. Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de gebakken aardappelen hierover. Garneer met rest van sla, artisjokken, kaasblokjes en noten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 42 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.345 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas
- 150 g verse haricots verts
Maak de haricots verts schoon, halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 5 min. beetgaar.
Spoel de boontjes af met koud water en laat ze uitlekken.
- 2 el traditionele olijfolie
- 750 g pomrissolies
Verhit de olie in een koekenpan bak de aardappelblokjes in ca. 20 min. al omscheppend bruin en gaar.
- 400 g artisjokharten in blik
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie.
- 1 el traditionele olijfolie
- 100 g ongezouten cashewnoten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewnoten snel lichtbruin, schep op keukenpapier.
- 1½ el wittewijnazijn
- 2 tl Franse mosterd
- 1 el walnotenolie
Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie en (voor 4 personen) 3 eetlepels gekruide olie van de kaasblokjes.
- 200 g gemengde friseesla
Breng op smaak met peper en zout. Meng in een grote kom de sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van kaasblokjes en de helft van cashewnoten.
Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de gebakken aardappelen hierover. Garneer met rest van sla, artisjokken, kaasblokjes en noten.