Spruitjesstamppot met gember

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken)
- 750 g spruitjes (schoongemaakt)
- 5 cm gemberwortel (geschild)
- 25 g boter
- 1 grote ui (grofgesnipperd)
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 3 appels (stevig (bijv. elstar), geschild en in blokjes)
- 150 ml melk (verwarmd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Rasp de gember fijn. Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui met de gember en de komijn heel zachtjes glazig. Schep de blokjes appel erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout. Schep de spruitjesstamppot in 4 diepe borden en schep de rest van het appelmengsel erover. Lekker met een vegetarische worst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 62 g
- vet 8 g