Boerenkoolsoep (Caldo verde)

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g chorizoworsten aan een stuk
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 grote ui
- 300 g verse boerenkool (of cavolo nero)
- 1½ liter kippenbouillon van tablet
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door. Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.
variatietip:
Maak dit recept met Hollandse boerenkool of met Italiaanse cavolo nero.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Boerenkoolsoep (Caldo verde)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkoolsoep (Caldo verde)
- 250 g chorizoworsten aan een stuk
- 3 el traditionele olijfolie
Snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de chorizo zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje.
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 grote ui
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig.
- 300 g verse boerenkool
- 1½ liter kippenbouillon van tablet
Schep de aardappel en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 min. zachtjes gaar.
Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizo erdoor en warm de soep nog heel even door.
Breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.
variatietip:
Maak dit recept met Hollandse boerenkool of met Italiaanse cavolo nero.