Laat de tofu uitlekken en snijd hem in 4 plakken. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Klop een dressing van 1 eetlepel olie met de sojasaus, het limoensap en 1 theelepel rode peper. Breng in een stoompan de bouillon aan de kook. Leg de tofu in het stoommandje in de pan en stoom de tofu 5-6 minuten. Verhit in een wok met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en fruit de rest van de rode peper. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg driekwart van de bosui en de zwarte-bonensaus toe en warm nog 1-2 minuten goed door. Verdeel de groenten over 2 borden en leg er de plakken tofu naast. Besprenkel met depittige sojadressing en bestrooi met de rest van de bosui.
Gerelateerde recepten
Gestoomde tofu met pittige sojadressing

hoofdgerecht
2 personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken en snijd hem in 4 plakken. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Klop een dressing van 1 eetlepel olie met de sojasaus, het limoensap en 1 theelepel rode peper. Breng in een stoompan de bouillon aan de kook. Leg de tofu in het stoommandje in de pan en stoom de tofu 5-6 minuten. Verhit in een wok met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en fruit de rest van de rode peper. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg driekwart van de bosui en de zwarte-bonensaus toe en warm nog 1-2 minuten goed door. Verdeel de groenten over 2 borden en leg er de plakken tofu naast. Besprenkel met depittige sojadressing en bestrooi met de rest van de bosui.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
½ blok tofu naturel
2 eetlepels olie
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel limoensap
1 rode peper
500 ml kippenbouillon
1 zak Chinese roerbakmix
2 bosuitjes
1 zakje zwarte bonensaus
Dit heb je nodig
stoompan