Ca­zu­e­la de pol­lo

(189) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 189

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen met de kipfilet gaar in 1 1/2 liter water met het bouillontablet. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, voeg daarna de tomaat en de paprika toe. Schenk er het bouillonkookvocht van de aardappelen bij, de passata di pomodoro en de slagroom; laat het op een laag vuur 10 minuten koken. Pureer het daarna met de staafmixer in de pan. Doe de aardappel, de kip en de doperwtjes met worteltjes bij de soep en verwarm het door en door, breng op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.

Tip:

Familierecept Allerhande 7 2008. De Colombiaanse zusjes Paola en Tatiana Ramirez wonen al jaren in Nederland. Ze gaan regelmatig voor familiebezoek naar Pereira. 'Als we na zo'n lange reis aankomen, heeft mijn moeder tot onze grote vreugde altijd een pan van deze soep klaarstaan. Het is een maaltijdsoep die meestal bij speciale gelegenheden wordt gegeten.' Het recept hiernaast is een snelle versie van de oorspronkelijke soep. Moeder Ramirez maakt de soep van hele kippen, die ze eindeloos laat trekken. 'Ze is er echt een hele ochtend mee bezig,' aldus de zusjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.