Groentesoufflé met ricotta en witte kaas
Groentesoufflé met ricotta en witte kaas

Groentesoufflé met ricotta en witte kaas

15 min. bereiden
30 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

tuinerwten

250 g

ricotta

100 g

witte kaas

4

eieren

1 zak

rucolasla

2 el

balsamicoazijn

2 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • 4 kleine souffléschaaltjes

Aan de slag

Vet de vormpjes in en bestrooi met een beetje bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de tuinerwten in 5 minuten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de keukenmachine de ricotta met de witte kaas en de eieren tot een smeuïge massa. Schud de overtollige bloem of het paneermeel uit de souffléschaaltjes en schep de helft van het ricottamengsel erin. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, roer de laatste tuinerwten erdoor. Schep het groene deel van het mengsel op het witte deel. Bak de soufflé in de oven in 30 minuten gaar. Schep de rucola om met de balsamicoazijn en de olijfolie en verdeel over de bordjes. Snijd de soufflé als hij uit de oven komt, met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren; dat bespaart tijd en hij zakt minder snel in.

tip

algemeenSoufflé zakt in na 3 tot 4 minuten. Wacht dus tot iedereen zit voor u ze uit de oven haalt; dan blijven ze iets langer mooi.