Pastasalade met basilicumolie

Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!

330 kcal

25 min. bereiden

3.5/5

(1408)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram farfalle

    farfalle

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 6 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 30 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 25 gram pijnboompitten

    pijnboompitten

  • 250 gram cherrytomaten

    cherrytomaten

  • 590 gram gegrilde rode paprika's

    gegrilde rode paprika's

  • 400 gram artisjokharten in blik

    artisjokharten in blik

  • 50 gram Grana Padano kazen

    Grana Padano kazen

  • 75 gram rucola

    rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine


2008 week 36-37 - 2008 week 36-37

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  2. Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen. Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.

  3. Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Rasp de kaas. Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.

Wat vond je van dit recept?

Pastasalade met basilicumolie

Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig