Pastasalade met basilicumolie
Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g farfalle (zak 500 g)
- 1 teen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- 30 g verse basilicum (bakje à 15 g)
- 25 g pijnboompitten
- 250 g cherrytomaten
- 590 g gegrilde rode paprika's (pot à 295 g)
- 400 g artisjokharten in blik
- 50 g Grana Padano kazen (stuk)
- 75 g rucola (zak à 75 g)
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen. Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.
- Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.
- Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Rasp de kaas. Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 440 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Pastasalade met basilicumolie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastasalade met basilicumolie

- 400 g farfalle
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Giet af en spoel onder koud stromend water.

- 1 teen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- 30 g verse basilicum
Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout.

- 25 g pijnboompitten
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.

- 250 g cherrytomaten
- 590 g gegrilde rode paprika's
Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen.

- 400 g artisjokharten in blik
Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.

Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.

Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast.

- 50 g Grana Padano kazen
Rasp de kaas.

- 75 g rucola
Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.

Bon appétit!