Pastasalade met basilicumolie
Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!
330 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram farfalle
farfalle
1 teen knoflook
knoflook
6 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
30 gram verse basilicum
verse basilicum
25 gram pijnboompitten
pijnboompitten
250 gram cherrytomaten
cherrytomaten
590 gram gegrilde rode paprika's
gegrilde rode paprika's
400 gram artisjokharten in blik
artisjokharten in blik
50 gram Grana Padano kazen
Grana Padano kazen
75 gram rucola
rucola
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 week 36-37 - 2008 week 36-37
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen. Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.
Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.
Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Rasp de kaas. Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.
Pastasalade met basilicumolie
Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!

bijgerecht
8 personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen. Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.
Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.
Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Rasp de kaas. Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
400 g farfalle
1 teen knoflook
6 el traditionele olijfolie
30 g verse basilicum
25 g pijnboompitten
250 g cherrytomaten
590 g gegrilde rode paprika's
400 g artisjokharten in blik
50 g Grana Padano kazen
75 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine




