Uiensoep

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 1 kruimige aardappelen
- 2 tl gedroogde tijm
- 750 ml rundvleesbouillontabletten
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 1 el citroensap
- 4 sneetjes verse ciabatta's
- 2 el verse peterselie
- 1 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit ¾ van de olie in een soeppan en fruit de ui, aardappel en tijm 10 min. met de deksel op de pan. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5-10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met de nootmuskaat, het citroensap, peper en zout.
- Verwarm de ovengrill voor. Verkruimel de ciabatta en snijd de peterselie fijn. Meng het broodkruim met de peterselie, de rest van de olie en peper. Schep de uiensoep in kommen en strooi het broodkruim erover. Schuif onder de hete grill en laat het kruim in 3-4 min. goudbruin kleuren.
combinatietip:
Lekker met wat geraspte (extra) belegen of oude kaas.
bewaartip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm voor serveren op laag vuur in 15 min. op.
allergietip:
100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De ciabatta en rundvleesbouillon worden echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zouden deze producten daarom sporen van lactose kunnen bevatten.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Uiensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uiensoep
- 2 uien
- 1 kruimige aardappelen
Snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- 2 tl gedroogde tijm
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, aardappel en tijm 10 min. met de deksel op de pan.
- 750 ml rundvleesbouillontabletten
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5-10 min. zachtjes koken.
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 1 el citroensap
Pureer met de staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met de nootmuskaat, het citroensap, peper en zout.
Verwarm de ovengrill voor.
- 4 sneetjes verse ciabatta's
- 2 el verse peterselie
- 1 el traditionele olijfolie
Verkruimel de ciabatta en snijd de peterselie fijn. Meng het broodkruim met de peterselie, olie en peper.
Schep de uiensoep in kommen en strooi het broodkruim erover. Schuif onder de hete grill en laat het kruim in 3-4 min. goudbruin kleuren.
combinatietip:
Lekker met wat geraspte (extra) belegen of oude kaas.
bewaartip:
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm voor serveren op laag vuur in 15 min. op.
allergietip:
100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De ciabatta en rundvleesbouillon worden echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zouden deze producten daarom sporen van lactose kunnen bevatten.