Spinaziestamppot met gegrilde tartaartjes
Spinaziestamppot met gegrilde tartaartjes

Spinaziestamppot met gegrilde tartaartjes

35 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

kruimige aardappelen

4 el

olijfolie

200 ml

rundvleesbouillon

2

rode uien

1 zakje

bosui

1 teen

knoflook

2 tl

zwarte peper

4

tartaartjes

300 g

spinazie

Dit heb je nodig

  • grillpan, pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en schep de aardappelen erdoor. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelen op laag vuur in 15-20 min. gaar.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en bosui in 5-6 min. glazig. Meng de knoflook en 2 tl zwarte peper met 1 el olie en bestrijk hiermee de tartaartjes. Gril het vlees in 4-6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.

3

Stamp de aardappelen en het kookvocht met een pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het uimengsel en de spinazie erdoor en warm al omscheppend door tot de spinazie begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot in diepe borden en leg de tartaartjes erop.

tip

algemeenAlle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De rundvleesbouillontabletten worden echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.