Snelle aardappel-preischotel
Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel.
580 kcal
10 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen
800 g
400 g
250 ml
2 tl
100 g
2 el
5
4
½ tl
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 11 - Hoera!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn en schep om met de aardappelschijfjes, prei, kookzuivel, kruiden en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschalen in met de helft van de olie. Schep het aardappelmengsel in de grote schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Snijd de runderchipolata’s in stukken van 2 cm. en doe in de kleine ovenschaal. Bak de schotel en de worstjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en schep om met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de tomaat bij de aardappel-preischotel en worstjes.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Snelle aardappel-preischotel
Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn en schep om met de aardappelschijfjes, prei, kookzuivel, kruiden en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschalen in met de helft van de olie. Schep het aardappelmengsel in de grote schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
Snijd de runderchipolata’s in stukken van 2 cm. en doe in de kleine ovenschaal. Bak de schotel en de worstjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en schep om met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de tomaat bij de aardappel-preischotel en worstjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
800 g aardappelschijfjes
400 g gesneden prei
250 ml kookzuivel
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
100 g geraspte jonge kaas
2 el milde olijfolie
5 runderchipolataworstjes
4 tomaten
½ tl azijn
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)
grote ovenschaal (20 x 30 cm)




