Snelle aardappel-preischotel
Snelle aardappel-preischotel

Snelle aardappel-preischotel

Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
357waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

800 g

aardappelschijfjes

400 g

gesneden prei

250 ml

kookzuivel

2 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

100 g

geraspte jonge kaas

2 el

milde olijfolie

5

runderchipolataworstjes

4

tomaten

½ tl

azijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn en schep om met de aardappelschijfjes, prei, kookzuivel, kruiden en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 


2

Vet de ovenschalen in met de helft van de olie. Schep het aardappelmengsel in de grote schaal en bestrooi met de rest van de kaas.

3

Snijd de runderchipolata’s in stukken van 2 cm. en doe in de kleine ovenschaal. Bak de schotel en de worstjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en schep om met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de tomaat bij de aardappel-preischotel en worstjes.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.