Snel­le aard­ap­pel-prei­scho­tel

Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(357) waardeer
hoofdgerecht Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel. 4 personen
3 357

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn en schep om met de aardappelschijfjes, prei, kookzuivel, kruiden en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Vet de ovenschalen in met de helft van de olie. Schep het aardappelmengsel in de grote schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  3. Snijd de runderchipolata’s in stukken van 2 cm. en doe in de kleine ovenschaal. Bak de schotel en de worstjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en schep om met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de tomaat bij de aardappel-preischotel en worstjes.
video

Prei was­sen

instructievideo - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle aardappel-preischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le aard­ap­pel-prei­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 400 g gesneden prei
  • 250 ml kookzuivel
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 50 g geraspte jonge kaas

Snijd de knoflook fijn en schep om met de aardappelschijfjes, prei, kookzuivel, kruiden en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Vet de ovenschalen in met de olie.

4
4
  • 50 g geraspte jonge kaas

Schep het aardappelmengsel in de grote schaal en bestrooi met de rest van de kaas.

5
5
  • 5 runderchipolataworstjes

Snijd de runderchipolata’s in stukken van 2 cm. en doe in de kleine ovenschaal.

6
6

Bak de schotel en de worstjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 4 tomaten
  • ½ tl azijn
  • 1 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en schep om met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de tomaat bij de aardappel-preischotel en worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.