Ge­ma­ri­neer­de mos­se­len

  • borrelhapje
  • 4 personen
    • 10 min. bereiden
(23) waardeer
hollands borrelhapje 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was de mosselen onder de stromende kraan; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verhit 2 el olijfolie in een afsluitbare pan. Schep de mosselen erbij, draai het vuur laag en stoom de mosselen met de deksel op de pan in ca. 5 min. open. Schud de mosselen om en schep ze uit de pan. Roer de rest van de olijfolie, de peterselie en de azijn door elkaar. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Druppel de peterselieolie over de mosselen.

Tip:

Stoom de overige mosselen open. Laat afkoelen en bewaar de mosselen afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast. Verwarm de mosselen de volgende dag in een beetje olie in een antiaanbakpan. Voeg eventueel wat extra kruiden naar smaak toe.

Advertentie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.