Mexicaanse tortilla
Mexicaanse tortilla

Mexicaanse tortilla

Een Mexicaans gerecht met een verrassende smaak: die van cacao!

20 min. bereiden
244waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

400 g

tomatenblokjes

1 tl

cacaopoeder

8

tortillawraps

1 stuk

krop ijsbergsla

300 g

mais in blik

125 ml

zure room

Een Mexicaans gerecht met een verrassende smaak: die van cacao!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan, fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend bruin en krokant. Voeg de tomaat en het cacaopoeder toe, laat op laag vuur doorwarmen.

2

Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Snijd de sla in reepjes. Schep het gehakt, wat sla en maïs op de tortilla's en rol ze op. Schep naar smaak wat zure room op de tortilla.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.