bewaar
Snelle bami
Snelle bami
bewaar

Snelle bami

Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel.

15 min. bereiden
pittig
360waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mienestje

1 teen

knoflook

1 cm

verse gember

900 g

nasi-bamigroente

4 el

arachideolie

3 el

sojasaus

50 g

ongezouten pinda's

4

middelgrote eieren

Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel.

Aan de slag

1

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van 1 rode peper (bij 4 personen) uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. De andere peper wordt voor 4 personen niet gebruikt.

2

Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.

3

Hak ondertussen de pinda’s grof. Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.

serveertipWil je extra pit? Snijd het steeltje van de tweede peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd in ringetjes en strooi over het gerecht.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.