Snelle bami
Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g mienestjes (pak 500 g)
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 900 g nasi-bamigroente
- 4 el arachideolie
- 3 el sojasaus
- 50 g ongezouten pinda's
- 4 middelgrote eieren
Advertentie
Bereiden
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van 1 rode peper (bij 4 personen) uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. De andere peper wordt voor 4 personen niet gebruikt.
- Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.
- Hak ondertussen de pinda’s grof. Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.
serveertip:
Wil je extra pit? Snijd het steeltje van de tweede peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd in ringetjes en strooi over het gerecht.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 560 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Snelle bami
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle bami
- 250 g mienestjes
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 900 g nasi-bamigroente
Snijd het steeltje van 1 rode peper uit de nasi-bamigroente.
Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
De andere peper wordt niet gebruikt.
- 2 el arachideolie
- 3 el sojasaus
Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.
- 50 g ongezouten pinda's
Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus.
- 2 el arachideolie
- 4 middelgrote eieren
Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.
serveertip:
Wil je extra pit? Snijd het steeltje van de tweede peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd in ringetjes en strooi over het gerecht.