Kerriewitlof met peterseliepuree

410 kcal

15 min. bereiden

3.4/5

(97)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 zak witlof

    witlof

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 3 eetlepels mix voor

    mix voor

  • 1 theelepel kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 1 pak aardappelpuree

    aardappelpuree

  • 1 zakje verse peterselie

    verse peterselie

  • 125 gram gezouten cashewnoten

    gezouten cashewnoten

2009 week 04-05 - 2009 week 04-05

Aan de slag

  1. Witlof schoonmaken en bittere einden verwijderen. In pan met gezouten water ca. 7 min. koken. Uit water scheppen en laten uitlekken. Kookvocht bewaren. Intussen paprika wassen en in kleine blokjes snijden. 250 ml van witlofkookvocht in steelpan met paprikablokjes en groentesaus tot sausje mengen, even aan de kook brengen tot het bindt. Kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Puree in magnetron verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Peterselie fijnsnijden en door warme puree scheppen. Noten 2 min. in droge koekenpan bakken. Witlof over 4 borden verdelen, groentesaus erover gieten. Peterseliepuree erbij scheppen en noten erover strooien.

Wat vond je van dit recept?

Kerriewitlof met peterseliepuree

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig