Kerriewitlof met peterseliepuree
410 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 zak witlof
witlof
1 rode paprika
rode paprika
3 eetlepels mix voor
mix voor
1 theelepel kerriepoeder
kerriepoeder
1 pak aardappelpuree
aardappelpuree
1 zakje verse peterselie
verse peterselie
125 gram gezouten cashewnoten
gezouten cashewnoten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 week 04-05 - 2009 week 04-05
Witlof schoonmaken en bittere einden verwijderen. In pan met gezouten water ca. 7 min. koken. Uit water scheppen en laten uitlekken. Kookvocht bewaren. Intussen paprika wassen en in kleine blokjes snijden. 250 ml van witlofkookvocht in steelpan met paprikablokjes en groentesaus tot sausje mengen, even aan de kook brengen tot het bindt. Kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Puree in magnetron verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Peterselie fijnsnijden en door warme puree scheppen. Noten 2 min. in droge koekenpan bakken. Witlof over 4 borden verdelen, groentesaus erover gieten. Peterseliepuree erbij scheppen en noten erover strooien.
Kerriewitlof met peterseliepuree

hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Witlof schoonmaken en bittere einden verwijderen. In pan met gezouten water ca. 7 min. koken. Uit water scheppen en laten uitlekken. Kookvocht bewaren. Intussen paprika wassen en in kleine blokjes snijden. 250 ml van witlofkookvocht in steelpan met paprikablokjes en groentesaus tot sausje mengen, even aan de kook brengen tot het bindt. Kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Puree in magnetron verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Peterselie fijnsnijden en door warme puree scheppen. Noten 2 min. in droge koekenpan bakken. Witlof over 4 borden verdelen, groentesaus erover gieten. Peterseliepuree erbij scheppen en noten erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak witlof
1 rode paprika
3 eetlepels mix voor
1 theelepel kerriepoeder
1 pak aardappelpuree
1 zakje verse peterselie
125 g gezouten cashewnoten




