bewaar
'Soto ajam' (Indonesische kippensoep)
'Soto ajam' (Indonesische kippensoep)
bewaar

'Soto ajam' (Indonesische kippensoep)

25 min. bereiden
45 min. wachten
451waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4 tenen

knoflook

5 cm

verse gember

1 stengel

koelverse sereh citroengras

1

hele kip

2 liter

kraanwater

1

kippenbouillontablet

1 el

zonnebloemolie

200 g

pandanrijst

6

middelgrote eieren

40 g

verse selderij

125 g

taugé

1

citroen

100 g

gebakken uitjes

Aan de slag

1

Plet ¾ van de tenen knoflook. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken.

2

Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen. Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.

4

Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel. Halveer de eieren.

5

Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook en een ei. Schenk de hete bouillon erop. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de soep met de gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit.

variatietipBreng de soep eventueel op smaak met zoute ketjap of sambal voor een extra pittig accent.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.