Penne met tomatensaus en tartaarballetjes
Penne met tomatensaus en tartaarballetjes

Penne met tomatensaus en tartaarballetjes

Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!

30 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

2

uien

1 stengel

bleekselderij

200 g

winterpeen

300 g

tartaar

2 el

traditionele olijfolie

690 g

Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles

250 g

volkorenpenne

Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de winterpeen in blokjes.

2

Meng het tartaar met de knoflook, peper en eventueel zout. Vorm er 20 kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

3

Bak in het achtergebleven bakvet de ui, bleekselderij en peen in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min. zachtjes koken.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5

Giet de pasta af en verdeel over 4 borden en schep de saus erover. Serveer de tartaarballetjes er apart bij.

tip

combinatietipLekker met een salade van veldsla en gele paprika.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.