Doperwten-roomsoep
195 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepels olijfolie
olijfolie
250 gram doperwten
doperwten
2 potten gevogeltefond
gevogeltefond
125 ml slagroom
slagroom
1 bakje verse basilicum
verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 04 - Pasen met elkaar
Verwarm de olie in een soeppan en bak de doperwten. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken. Roer de slagroom door de soep. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi met het basilicum.
- algemeenBestrooi de soep vlak voor het serveren met wat krokante croutons en zet een mandje vers brood op tafel.
Doperwten-roomsoep

voorgerecht
8 personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olie in een soeppan en bak de doperwten. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken. Roer de slagroom door de soep. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi met het basilicum.
algemeen:Bestrooi de soep vlak voor het serveren met wat krokante croutons en zet een mandje vers brood op tafel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 eetlepels olijfolie
250 g doperwten
2 potten gevogeltefond
125 ml slagroom
1 bakje verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine




