Doperwten-roomsoep

195 kcal

15 min. bereiden

2.8/5

(35)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 250 gram doperwten

    doperwten

  • 2 potten gevogeltefond

    gevogeltefond

  • 125 ml slagroom

    slagroom

  • 1 bakje verse basilicum

    verse basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine


2009 nr. 04 - Pasen met elkaar

Aan de slag

  1. Verwarm de olie in een soeppan en bak de doperwten. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken. Roer de slagroom door de soep. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi met het basilicum.

  • algemeenBestrooi de soep vlak voor het serveren met wat krokante croutons en zet een mandje vers brood op tafel.

Wat vond je van dit recept?

Doperwten-roomsoep

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig