Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip

385 kcal

20 min. bereiden, 2 uur wachten

3.2/5

(13)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • barbecue


Variatie op het vuur - Variatie op het vuur

Aan de slag

  1. Meng de olie met 1 eetlepel citroensap, de komijn en de helft van de knoflook. Leg de lamskoteletjes in een lage schaal en bestrijk ze rondom met de komijnmarinade. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de yoghurt, de rest van de knoflook en het citroensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.

  2. Leg de lamskoteletjes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Serveer bestrooid met munt en geef de artisjok-yoghurtdip apart erbij.

Wat vond je van dit recept?

Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig