Kipsaté met komkommer-wortelsalade

220 kcal

25 min. bereiden

3.2/5

(14)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue

  • eventueel grilltopper


Variatie op het vuur - Variatie op het vuur

Aan de slag

  1. Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer en laat het uitlekken in een vergiet. Meng het met de wortel en stoneleeks in een schaal. Schep de stemgember, azijn en gembersiroop erdoor met zout en peper naar smaak. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

  2. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de 8 (geweekte) satéstokjes. Leg de satés op een ingevet rooster of grilltopper boven heet vuur en gril ze in 4-5 minuten per kant gaar. Serveer de saté op of naast een schep salade.

Wat vond je van dit recept?

Kipsaté met komkommer-wortelsalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig