Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas

Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid.

760 kcal

40 min. bereiden, 15 min. oventijd, 15 min. wachten

3.7/5

(290)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 tenen knoflook

    knoflook

  • 4 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 600 gram pizzadeeg met tomatensaus

    pizzadeeg met tomatensaus

  • 1 theelepel gedroogde oregano

    gedroogde oregano

  • 400 gram sjalotjes

    sjalotjes

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

    donkere basterdsuiker

  • 1 eetlepel balsamicoazijn

    balsamicoazijn

  • 50 ml water

    water

  • 350 gram Bettine Blanc geitenkaas 45+

    Bettine Blanc geitenkaas 45+

Aan de slag

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep door de tomatensaus (uit de verpakking van het pizzadeeg). Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.

  2. Pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in vieren. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de sjalotjes met de suiker en de azijn erdoor. Schenk het water erbij en smoor de sjalotjes afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de geitenkaas. Vet de bakplaat in.

  4. Rol het pizzadeeg over de hele ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de sjalotjes en peper naar smaak erover.

  5. Druppel er nog wat olijfolie over en bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de pizza ca. 4 uur van tevoren maken, bewaren in de koeling en vlak voor serveren afbakken.

  • Pizzadeeg maken

    Instructievideo - 02:19 min.

Wat vond je van dit recept?

Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas

Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig