Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en voeg de olie toe Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Snijd de bosuien in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Maak de avocado’s schoon en snijd in plakken. Meng de pijnboompitten, tomaat, bosui en rucola door de couscous.
Doe de tahin, het water en de ahornsiroop in een hakmolen, knijp de citroen erboven uit en mix tot een romige saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de avocado over de couscous en besprenkel met de tahinsaus.
Couscoussalade
Door couscous te combineren met verse groenten maak je heel makkelijk een frisse salade.
- bewaartipHalve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren.
- bereidingstipDeze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.
- achtergrondinfoCouscous wordt in Nederland meestal geweld, maar traditioneel hoort het gestoomd te worden; het krijgt dan een betere smaak en structuur. Wil je couscous stomen? Kijk dan eens bij dit recept voor gestoomde couscous.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gerelateerde recepten
Couscoussalade
Door couscous te combineren met verse groenten maak je heel makkelijk een frisse salade.

hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en voeg de olie toe Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Snijd de bosuien in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Maak de avocado’s schoon en snijd in plakken. Meng de pijnboompitten, tomaat, bosui en rucola door de couscous.
Doe de tahin, het water en de ahornsiroop in een hakmolen, knijp de citroen erboven uit en mix tot een romige saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de avocado over de couscous en besprenkel met de tahinsaus.
bewaartip:Halve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren (/allerhande/informatie/avocado).
bereidingstip:Deze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.
achtergrondinfo:Couscous wordt in Nederland meestal geweld, maar traditioneel hoort het gestoomd te worden; het krijgt dan een betere smaak en structuur. Wil je couscous stomen? Kijk dan eens bij dit recept voor gestoomde couscous (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192919).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g couscous
3 el extra vierge olijfolie
3 el pijnboompitten
4 tomaten
3 bosuien
75 g rucola
2 eetrijpe avocado's
5 el tahin
5 el water
1 el ahornsiroop
½ citroen