Couscoussalade met avocado en tomaat
Door couscous te combineren met verse groenten maak je heel makkelijk een frisse salade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g couscous
- 3 el pijnboompitten
- 4 tomaten
- 3 bosuien
- 75 g rucola
- 1 avocado
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 citroen
Advertentie
Bereiden
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
- Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.
bereidingstip:
Deze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 15 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Couscoussalade met avocado en tomaat
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscoussalade met avocado en tomaat
- 250 g couscous
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.
- 3 el pijnboompitten
- 4 tomaten
Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- 3 bosuien
- 75 g rucola
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 citroen
Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.
bereidingstip:
Deze salade is het allerlekkerst als je de smaken een uurtje kunt laten intrekken. Avocado verkleurt echter snel, dus meng de blokjes avocado dan pas vlak voor het serveren erdoor.