Gepocheerde scholfilet met kruidendressing
Een heerlijk licht en friskruidig gerecht voor warme dagen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g verse basilicum
- 15 g verse munt
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el traditionele olijfolie
- ½ teen knoflook
- 800 g aardappelpuree met boter (koelvers)
- 500 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 250 ml droge witte wijn
- 300 g diepvries scholfilets (ontdooid)
- 400 g verse peultjes
Keukenspullen
- magnetron
Advertentie
Bereiden
- Haal de blaadjes van het basilicum en de munt los en snijd fijn. Doe met de azijn en olie in een kommetje. Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- Breng ondertussen het water, bouillontablet en de witte wijn in een hapjespan aan de kook en draai het vuur laag. Leg de scholfilets erin en pocheer tegen de kook aan in 5 min. gaar. Kook ondertussen de peultjes in 4 min. beetgaar.
- Verdeel de peultjes met de aardappelpuree over de borden. Neem de schol met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en leg op de peultjes. Besprenkel met de kruidendressing en serveer.

Vis pocheren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 490 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.110 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gepocheerde scholfilet met kruidendressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepocheerde scholfilet met kruidendressing
- 15 g verse basilicum
- 15 g verse munt
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el traditionele olijfolie
Haal de blaadjes van het basilicum en de munt los en snijd fijn. Meng met azijn en olie in een kommetje.
- ½ teen knoflook
Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- 800 g aardappelpuree met boter
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- 500 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 250 ml droge witte wijn
Breng ondertussen het water, bouillontablet en de witte wijn in een hapjespan aan de kook en draai het vuur laag.
- 300 g diepvries scholfilets
- 400 g verse peultjes
Verdeel de peultjes met de aardappelpuree over de borden. Neem de schol met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en leg op de peultjes.
Besprenkel met de kruidendressing en serveer.